Cartofi gratinati cu costita si ciuperci

Printeaza

Cartofi gratinati cu costita si ciuperci din: cartofi, ciuperci, ceapa, costita, smantana, faina, branza, sare, piper.

Ingrediente: Cartofi_gratinati_cu_costita_si_ciuperci

  • 1/2 kg cartofi
  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 5 felii de costită

Ingrediente sos:

  • 100ml smantana
  • 1 lingurita faina
  • branza rasa
  • sare si piper

Mod de preparare:

Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi îi pui întregi la fiert în apă clocotită cu sare. Apoi îi scurgi şi îi tai felii de circa 1 cm grosime. Toci o ceapă mai mare, tai ciupercile felii şi le pui la călit în ulei încins. Adaugi şi costiţă afumată mai cărnoasă, tăiată cubuleţe.

Căleşti bine, pui sare (mai puţină, că are şi costiţa) şi piper. Ungi bine de tot cu unt o tavă, pui un strat de cartofi fierţi, peste ei pui compoziţia de costiţă cu ceapă şi ciuperci şi deasupra restul de felii de cartofi.

Faci un sos din 100 ml smântână, 1 linguriţă făină, puţină brânză rasă, un praf de sare şi piper şi torni compoziţia peste cartofi. Dai tava la cuptorul încins, până se gratinează şi se aureşte deasupra. Serveşti cu o salată de sezon.

Cartofi gratinati cu costita si ciuperci

Cartofi_gratinati_cu_costita_si_ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.