Cartofi gratinati cu costita si ciuperci
PrinteazaCartofi gratinati cu costita si ciuperci din: cartofi, ciuperci, ceapa, costita, smantana, faina, branza, sare, piper.
- 1/2 kg cartofi
- 300 g ciuperci
- 1 ceapă
- 5 felii de costită
Ingrediente sos:
- 100ml smantana
- 1 lingurita faina
- branza rasa
- sare si piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi îi pui întregi la fiert în apă clocotită cu sare. Apoi îi scurgi şi îi tai felii de circa 1 cm grosime. Toci o ceapă mai mare, tai ciupercile felii şi le pui la călit în ulei încins. Adaugi şi costiţă afumată mai cărnoasă, tăiată cubuleţe.
Căleşti bine, pui sare (mai puţină, că are şi costiţa) şi piper. Ungi bine de tot cu unt o tavă, pui un strat de cartofi fierţi, peste ei pui compoziţia de costiţă cu ceapă şi ciuperci şi deasupra restul de felii de cartofi.
Faci un sos din 100 ml smântână, 1 linguriţă făină, puţină brânză rasă, un praf de sare şi piper şi torni compoziţia peste cartofi. Dai tava la cuptorul încins, până se gratinează şi se aureşte deasupra. Serveşti cu o salată de sezon.
Cartofi gratinati cu costita si ciuperci
Pofta buna!