Cartofi cu fleica de porc

O reteta delicioasa de cartofi cu fleica de porc din: cartofi, fleica de porc, ceapa, morcov, foi de dafin, pasta de tomate, boia de ardei dulce, ulei, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 500g fleică de porc
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 1 linguriţă boia de ardei dulce
  • 50 ml ulei
  • 1 leg. pătrunjel
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Taiaţi fleica în bucăţi potrivite şi puneţi-o într-o cratiţă mai mare. Adăugaţi uleiul şi o ceşcuţă cu apă şi puneţi cratiţa la foc mic. Prăjiţi fleica în grăsimea pe care o lasă după ce se eva­poră apa, apoi adăugaţi ceapa şi morcovul curăţate, spălate şi tocate mărunt. Curătaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i în bucaţirnai mari.

Când carnea este bine pătrunsă, iar ceapa şi morcovul s-au înmuiat, adăugaţi cartofii. Amestecaţi bine şi după 2-3 minute adăugaţi atâta apă, încât cartofii şi toate cele din cratiţă să fie acoperite. Puneţi în cratiţă foile de dafin, boiaua de ardei şi potriviţi de sare şi piper.

Lăsaţi să fiarbă acoperit la foc mic până ce se fierb cartofii, apoi adăugaţi pasta de tomate diluată cu 100ml apă rece. Lăsaţi să mai fiarbă la foc mic încă 4-5 minute. Serviţi car­tofii cu fleica de porc, presăraţi cu pătrunjelul tocat mărunt.

Cartofi cu fleica de porc

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • fleica de porc
  • fleica de porc la cuptor
  • reteta cu fleica de porc
  • mancare cu fleica de porc
  • fleica la cuptor cu cartofi
  • fleica reteta
  • fleica porc
  • preparate din fleica porc
  • preparare fleica
  • Mâncărică de fleică porc

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Contact