Cartofi din biscuiti si nuca

Printeaza

Cartofi din biscuiti si nuca din: biscuiti, unt, miez de nuca, cacao, zahar, apa, coniac, rom, zahar vanilinat, visine, untdelemn.

 

Ingredinete:Cartofi_din_biscuiti_si_nuca

  • 300 g biscuiti
  • 100 g unt
  • 200 g miez de nuca
  • 100 g cacao
  • 200 g zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lingura coniac
  • 1 lingura rom
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1-2 linguri visine din dulceata sau din visinata
  • 1 lingura untdelemn

 

Mod de preparare:

Prăjeşti puţin nucile în cuptor, iar după ce s-au răcit, le macini fin. Faci un sirop din zahăr şi apă.

Dai biscuiţii prin maşina de tocat carne sau îi mărunţeşti fin, în robotul de bucătărie.

Ii pui într-un castron împreună cu jumătate din pudra de cacao, zahărul vanilinat şi miezul de nucă.

Torni siropul de zahăr, amesteci, apoi adaugi coniacul, untul moale şi romul.

Amesteci compoziţia, o acoperi cu folie de plastic şi o păstrezi în frigider până a doua zi.

Iei câte o lingură de compoziţie şi modelezi cartofi mici, cu mâinile unse cu ulei, punând în mijlocul fiecăruia câte o vişină.

Ii treci prin pudra de cacao rămasă pe care, în prealabil, ai cernut-o. Ii păstrezi în frigider până în momentul servirii.

Cartofi din biscuiti si nuca

Cartofi_din_biscuiti_si_nuca

Pofta buna!

 

 

 

 

Lavanda

Biscuiți Aromati cu Lavandă și Lămâie

 

 

retete

Salam de Biscuiți: Desert Delicios și Ușor de Preparat

Salam de Biscuiți: Desert Delicios și Ușor de Preparat din: biscuiti, zahar, cacao, unt, lapte, nuci, esenta de vanilie. Salamul de biscuiți este un desert popular și iubit în multe țări, cunoscut și sub nume precum “tartă de biscuiți” sau “plăcintă de biscuiți”. Acesta are origini incerte, dar a devenit un desert clasic în multe […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.