Cartofi cu susan si sos de branza de vaci
PrinteazaCartofi cu susan si sos de branza de vaci din: cartofi noi, sare, piper, ulei de rapita, seminte de susan, ceapa, ceapa verde, patrunjel, marar, branza de vaci, apa minerala, ulei de in.
- 1 kg cartofi noi
- sare
- piper
- 2 linguri de ulei de rapita
- 2 linguri de seminte de susan
- 2 cepe frantuzesti
- 1/2 legatura de ceapa verde
- 1/2 legatura de patrunjel
- 3 fire de marar
- 1 kg branza de vaci degresata
- 150 ml apa minerala carbogazoasa
- 4 linguri de ulei de in
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 200 C. Se spala cartofii si se taie in doua pe lung; se asaza intr-un castron, se sreaza si se pipereaza. Se adauga 2 linguri de ulei si susanul. Se repartizeaza cartofii pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la mijlocul cuptorului circa 40 de minute.
Se curata si se toaca ceapa. Se curata verdeturile si se toaca. Se amesteca branza de vaci cu apa minerala, verdeturisi se toaca. Se amesteca branza de vaci cu apa minerala, verdeturi, ulei de in si ceapa tocata, sare si piper.
Se serveste alaturi de cartofii cu susan si se orneaza dupa fantezie.
Cartofi cu susan si sos de branza de vaci
Pofta buna!