Cartofi cu sos de verdeaţă

Printeaza

Cartofi cu sos de verdeaţă din: cartofi noi, sare, otet din vin alb, oua, amestec de verdeata, smantana, piper, unt.

Ingrediente:Cartofi_cu_sos_de_verdeata

  • 600 g cartofi noi, mici
  • sare
  • 3 linguri otet din vin alb
  • 4 oua
  • 1 legatura mare amestec de verdeata (patrunjel, marar, hasmatuchi etc.)
  • 250 g smantana fermentata
  • piper
  • 2 linguri unt

 

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i cca 20 de minute în apă cu sare. Daţi în fiert 1 l de apă. Adăugaţi oţetul şi o linguriţă de sare. Spargeţi ouăle pe rând şi aşezaţi-le într-o ceaşcă.

Adăugaţi-le pe rând în apa cu oţet şi lăsaţi-le cca 4 minute. Apa nu trebuie să mai fiarbă.

Tocaţi verdeaţa mărunt, amestecaţi-o cu smântână şi condimentaţi totul cu sare şi piper.

Scurgeţi cartofii şi căliţi-i în untul încins. Scoateţi ouăle româneşti cu o spumieră şi aşezaţi-le pe farfurii împreună cu sosul de verdeaţă şi cartofii.

Presăraţi totul cu puţină verdeaţă.

Cartofi cu sos de verdeaţă

Cartofi_cu_sos_de_verdeata

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.