Cartofi cu sos de usturoi si rozmarin

Printeaza

Cartofi cu sos de usturoi si rozmarin din: cartofi noi mici, ulei, usturoi, rozmarin, margarina, marar, maioneză vegetală, pătrunjel, zeamă de lămâie, sare, piper.

Cartofi_cu_sos_de_usturoi_si_rozmarin

Ingrediente:

  • 16 cartofi noi mici
  • 5-6 linguri ulei
  • 7-8 căţei usturoi
  • 2-3 crenguţe rozmarin
  • 3-4 linguri de margarina
  • 1 legatura de marar
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 1 cană maioneză vegetală
  • 2 căţei usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 2 crenguţe rozmarin
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Speli foarte bine cartofii şi îi laşi în coajă. îi pui într-un vas şi-i amesteci cu uleiul, usturoiul tăiat bucăţi mari, crenguţele de rozmarin, mărarul tocat şi sare şi piper, după gust.

Răstomi cartofii într-o tavă, pui din loc în loc câte 1 lingură de margarina şi îi ţii la cuptor, la foc mic, aproximativ 1 oră, până când.capătă o crustă arămie.

Din când în când, îi întorci cu o spa- tulă pentru a se rumeni uniform. Pentru sos, pisezi usturoiul cu sarea până obţii un fel de pastă. Toci pătrunjelul.

Amesteci maioneza, usturoiul, rozmarinul şi zea­ma de lămâie în blender. Asezonezi cu sare şi piper.

Cartofi cu sos de usturoi si rozmarin

Cartofi_cu_sos_de_usturoi_si_rozmarin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.