Cartofi cu sos de legume şi ouă

Printeaza

O reteta delicioasa de cartofi cu:dovlecel, cardei capia, ceapa, usturoi, rosii, pasta de tomate, oua, patrunjel, sare, sare, piper, ulei.

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • un dovlecel
  • un ardei capia
  • două cepe
  • doi căţei de usturoi
  • 3 roşii
  • o lingură cu pastă de tomate
  • 4 ouă
  • o legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Dolveceii se taie cuburi şi se presară sare. Cepele şi usturoiul se toacă mărunt. Ardeiul capia se taie cubuleţe. Roşiile rase se amestecă bine cu pasta de tomate. Se încing 100 ml ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi ardeiul şi se călesc cinci minute.

Se adaugă dovleceii, se prăjesc până devin aurii şi se toarnă roşiile. Se condimentează, se adaugă o cană cu apă şi se lasă să fiarbă până scade sosul format. Se opreşte focul, se presară pătrun­jel tocat şi se amestecă.

Cartofii se taie cuburi şi se prăjesc în ulei încins. Ouăle se prăjesc în ulei, se aşază pe un platou,Me pun alături cartofii, sosul de legume şi se presară pătrunjel tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.