Cartofi cu rozmarin si gogosari in sos de mustar
PrinteazaCartofi cu rozmarin si gogosari in sos de mustar din: cartofi rosii, sare, usturoi, boia dulce, rozmarin.
- 5-6 cartofi rosii
- sare
- praf de usturoi
- boia dulce
- rozmarin proaspat
Mod de preparare:
Alegi cartofi cu coajă roşie, întrucât cei cu coajă albă sunt mai sfărâmicioşi. Ii decojeşti, îi tai în cuburi sau în felii mai groase şi îi fierbi în apă uşor sărată. Când încep să fiarbă, reduci intensitatea focului şi îi laşi pe foc exact 10 minute (dacă îi laşi mai mult, se vor sfărâma).
Scurgi cartofii în strecurătoare, îi presari cu sare, boia, rozmarin şi praf de usturoi, amestecând uşor, fără lingură, mişcând cu repeziciune strecurătoarea într-o parte şi în alta. Prăjeşti puţin cartofii în uleiul încins, până devin aurii.
Ii scoţi pe un şervet şi, pentru aspect, îi presari cu boia. Ii serveşti alături de gogoşari în oţet, cu sos de muştar.
Cartofi cu rozmarin si gogosari in sos de mustar
Pofta buna!