Cartofi cu rosii si usturoi

Printeaza

Cartofi cu rosii si usturoi din: cartofi noi, ulei, roşii coapte, usturoi, mărar, sare.

Cartofi cu rosii si usturoi

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi noi
  • 1 ceaşcă ulei
  • 3 roşii coapte
  • usturoi
  • mărar tocat
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii de coajă, se spală în mai multe ape reci, după care se sărează puţin şi se pun să se prăjească în ceaun, cu o ceaşcă de ulei.

Când s-au rumenit, se taie deasupra lor două roşii decojite şi se pune capac pe ceaun

Se fierb cartofii înăbuşit 10 minute, se adaugă apoi usturoiul tocat mărunt şi se stinge focul.

Se presară deasupra mărar tocat fin şi se servesc cu salată de sezon, alături de ochiuri româneşti.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Cartofi noi cu telemea şi ceapă verde

Cartofi umpluti cu paine, unt si oua

Cartofi umpluti cu paine, unt si oua din: cartofi, paine, unt, oua, verdeata, lapte, bulion, faina, ulei, zahar, sare. Ingrediente: 12 cartofi mari 3 felii de franzelă 100 g unt 3 ouă 1 lingură verdeaţa tocată 200 ml lapte (pentru sos) 2 linguri bulion 1 lingură făină 100 ml ulei 1 lingură zahăr sare Mod […]

Cartofi cu unt si bacon

Cartofi cu unt si bacon din: cartofi, unt, bacon, sare, piper, ardei (pentru ornat). Ingrediente: 4 cartofi 1/4 cană unt topit 8 felii bacon tăiate cubuleţe 2 cepe sare piper felii de ardei (pentru ornat) Mod de preparare: Speli, cureţi şi tai bucăţi cartofii. Tai ceapa julien. încingi cuptorul. Torni untul topit peste bucăţile de […]

Cartofi fierti cu usturoi

Cartofi fierti cu unt si marar

Cartofi fierti cu unt si marar din: cartofi noi, unt, mărar, smântână, sare. Ingrediente: 1 kg de cartofi noi 2 linguri unt mărar tocat smântână sare   Mod de preparare: Se curăţă cartofii sau se spală şi se fierb în coajă. Se scot când au fiert, se.taie felii rotunde, se pune unt peste ei, se […]

 

 

Cartofi cu branza proaspata si unt

Cartofi cu branza proaspata si unt din: cartofi, unt, brânză, smântână. Ingrediente: cartofi unt brânza smântână   Mod de preparare: Luaţi cartofii, îi spălaţi şi îi frecaţi bine cu peria. Se ung cu puţină grăsime şi se bagă la cuptor, lăsându-i acolo până sunt gata. Se servesc calzi, cu brânză, care a fost bătută bine cu […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.