Cartofi cu porumb si ceapa verde

Printeaza

Cartofi cu porumb si ceapa verde din: cartofi, boabe de porumb, ceapa verde, sunca de praga, cascaval, ou, sare, piper alb, unt, patrunjel verde.

Ingrediente:Cartofi_cu_porumb_si_ceapa_verde

  • 6 cartofi mari
  • 400 g boabe de porumb dulce din conserva
  • 3 fire ceapa verde
  • 200 g sunca de Praga
  • 100 g cascaval
  • 1 ou
  • sare
  • piper alb macinat
  • 50 g unt
  • 1 legatura patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Speli cartofii şi îi fierbi în apă uşor sărată, timp de 20 de minute. Scurgi cartofii fierţi, îi laşi să se mai răcească şi îi decojeşti, după care îi tai în jumătăţi şi, cu ajutorul unei linguriţe, îndepărtezi o parte din miezul lor, astfel încât să obţii nişte bărcuţe cu pereţi groşi de 1 cm.

Scurgi boabele de porumb şi le amesteci într-un bol împreună cu şunca tăiată în fâşii subţiri, lungi de 3-4 cm, ceapa tocată mărunt, oui bătut, caşcavalul ras, sare şi piper după gust.

Umpli jumătăţile de cartofi cu acest amestec şi îi aşezi într-o tavă unsă cu unt. Introduci tava în cuptorul cald, la foc mediu, pentru aproximativ 20 de minute, până când se rumenesc uşor. Ii aduci la masă calzi, presăraţi cu pătrunjel proaspăt tocat.

Cartofi cu porumb si ceapa verde

Cartofi_cu_porumb_si_ceapa_verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.