Cartofi cu piept afumat

Printeaza

Cartofi cu piept afumat

Cartofi cu piept afumat din: cartofi, bacon, dafin, mirodenii, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:

  • 6 cartofi mari
  • 3 felii subtiri de bacon
  • 12 foi de dafin
  • 1 lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin)
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 210C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza pe lung in trei locuri.

In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon.

Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute.

Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.

Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.