Cartofi cu oua

Printeaza

 Cartofi cu oua

Ingrediente:Cartofi cu oua

  • 12 cartofi mari
  • 12 ouă
  • sare
  • 1/2 l lapte
  • 60 g branză
  • 150 g unt

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală, se curăţă de coajă şi se coc la cuptor. Se scot şi se taie cu capac şi cu o lingură de masă se scobesc (ca de umplut).

Partea care s-a scos se dă fierbinte prin sită şi se face un pireu gustos cu unt, lapte şi sare. Cartofii se pun pe o tavă şi în fiecare se pune cîte 1/2 lingură de piure.

Ouăle se fac ochiuri româneşti şi se pune unul în fiecare cartof (peste piure).

Piureul rămas se spriţuieşte peste ochiurile româneşti, se presară pe ele brînza rasă, apoi se gratincază la cuptor încins.

Se servesc pe platou cu şervet.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.