Cartofi cu dovleac si carne de porc la cuptor

Printeaza

Cartofi cu dovleac si carne de porc la cuptor

Ingrediente:Cartofi cu dovleac si carne de porc la cuptor

  • 1 kg cartofi
  • 1 kg dovleac de plăcintă
  • 1/2 kg cârnaţi de porc afumaţi
  • 400 g carne afumată
  • 1/2 kg costiţă afumată

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai pai. Cureţi şi speli şi dovleacul de plăcintă, îl tai felii mai lunguieţe.

Aşezi cartofii într-un colţ al tăvii, iar dovleacul în colţul opus.

In mijlocul tăvii pui apoi costiţa afumată tăiată feliuţe, apoi carnea tăiată felii, iar la urmă bucăţelele de cârnaţi.

Torni peste toate un pahar mic de apă (circa 50 ml) şi dai tava la cuptor pentru 1 oră. Ai grijă să mai întorci cartofii din când în când, să se rumenească bine.

Nu mai adaugi sare, deoarece afumăturile sunt sărate toate. Dacă le pui de cu seară la desărat, atunci numai peste presari puţină sare.

După ce s-au rumenit toate, mănânci mâncarea cât e caldă, căci numai aşa e bună. Alaturi pui o salata de muraturi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.