Cartofi cu costita si vin alb

Printeaza

Cartofi cu costita si vin alb din: cartofi, costiţă afu­mată, ceapă de apă, vin alb, ulei, făină, usturoi, verdeaţă, piper, sare.

Ingrediente:Cartofi cu costita si vin alb

  • 1 kg cartofi
  • 200 g costiţă afu­mată
  • 1 ceapă de apă
  • 1 pahar vin alb
  • 1 ceaşcă ulei
  • 1 linguriţă făin
  • usturoi
  • verdeaţă
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Se taie costiţa felii şi se rumeneşte în ulei încins. In uleiul rămas se rumeneşte o ceapă tocată mărunt, care se stinge cu o ceaşcă de apă şi un pahar de vin.

Se curăţă cartofii, se spală şi se taie felii pe lung, se mai spală o dată şi se pun în sosul de ceapă.

Se adaugă faina desfăcută în apă rece, se toarnă sosul peste cartofi, se adaugă puţină sare şi se acoperă vasul.

Se lasă la foc mic, timp de 20 de minute, după care se adaugă costiţa felii, boabe de piper şi puţin usturoi.Se serveşte caldă, presărată cu verdeaţă tocată mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.