Cartofi cu conopida si iaurt

Printeaza

Cartofi cu conopida si iaurt din: conopida, cartofi, ardei, unt, sare, sofran, curry, menta, iaurt.
Ingrediente: Cartofi cu conopida si iaurt

  • 1 conopida mica
  • 800 g cartofi (nesfaramiciosi)
  • 1 ardei iute rosu
  • 20 g unt topit
  • sare
  • 3/4 l concentrat de zeama de legume
  • 1/2 varf de cutit sofran (0,1 g)
  • 1/2 lingurita curry
  • 1/2 legatura menta
  • 2 borcane iaurt gros (a 150 g)

 

Mod de preparare:

Se spala conopida si se rupe buchetele. Cartofii curatati de coaja se taie bucati, iar ardeiul iute fara nervuri si seminte se taie fasii subtiri.

Se incinge untul intr-o cratita si se prajesc usor cartofii, impreuna cu fasiile de ardei iute, amestecand intruna. Se adauga sarea, sofranul, curry-ul si se toarna deasupra zeama de zarzavat.

Se incorporeaza buchetelele de conopida, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba incet circa 15 minute.

Se presara cu frunzulite de menta si se serveste cu iaurtul batut putin ca sa fie cremos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.