Cartofi cu ceapa si pesmet

Printeaza

Cartofi cu ceapa si pesmet din: cartofi, usturoi, ceapa rosie, ulei de masline, pesmet, nuca macinata, cimbru uscate, sare si piper.

Ingrediente:Cartofi_cu_ceapa_si_pesmet

  • 1 kg cartofi rosii
  • 8-12 catei de usturoi
  • 4 cepe rosii
  • 150 ml ulei de masline
  • 100 g pemset
  • 50 g nuci macinate
  • 1 lingura cimbru uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneti cartofii la fiert, in coaja. Lasati-i la racit si apoi curatati-i de coaja. taiati-i in rondele mai groase. taiati ceapa cat mai marunt, pisati usturoiul si caliti-le in 100 ml ulei. In alta tigaie rumeniti pesmetul si nucile in uleiul ramas. Amestecati mereu cu o lingura de lemn, ca sa se rumeneasca uniform.  Adaugati cimbrul.

Puneti intr-un vas mai mare cartofii taiati in rondele. Turnati peste ei ceapa si usturoiul, calite, pesmetul si nucile rumenite. Amestecati usor, ca sa nu rupeti rondelele de cartofi. Serviti preparatul cald.

Cartofi cu ceapa si pesmet

Cartofi_cu_ceapa_si_pesmet

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.