Cartofi cu ceapa si pesmet
PrinteazaCartofi cu ceapa si pesmet din: cartofi, usturoi, ceapa rosie, ulei de masline, pesmet, nuca macinata, cimbru uscate, sare si piper.
- 1 kg cartofi rosii
- 8-12 catei de usturoi
- 4 cepe rosii
- 150 ml ulei de masline
- 100 g pemset
- 50 g nuci macinate
- 1 lingura cimbru uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneti cartofii la fiert, in coaja. Lasati-i la racit si apoi curatati-i de coaja. taiati-i in rondele mai groase. taiati ceapa cat mai marunt, pisati usturoiul si caliti-le in 100 ml ulei. In alta tigaie rumeniti pesmetul si nucile in uleiul ramas. Amestecati mereu cu o lingura de lemn, ca sa se rumeneasca uniform. Adaugati cimbrul.
Puneti intr-un vas mai mare cartofii taiati in rondele. Turnati peste ei ceapa si usturoiul, calite, pesmetul si nucile rumenite. Amestecati usor, ca sa nu rupeti rondelele de cartofi. Serviti preparatul cald.
Cartofi cu ceapa si pesmet
Pofta buna!