Cartofi cu carne

Printeaza

 Cartofi cu carne

Ingrediente:Cartofi cu carne

  • 750 g carne
  • 1 kg cartofi
  • 4-5 roşii
  • 1 ardei
  • mă­rar
  • pătrunjel verde
  • 2 cepe
  • 2-3 linguri unt sau untură

 

Mod de preparare:

 

Curăţăm cartofii şi îi punem în apă rece.

Incingem grăsimea într-o tigaie şi pră­jim carnea tăiată în cuburi de 4-5 cm. Punem carnea într-o cratiţă şi turnăm apă clocotită cat să o acopere. Cand car­nea începe să dea în fiert, adăugăm sare.

In acelaşi timp tăiem cartofii ca feliile de portocală.

Facem într-o tigaie un rantaş în care, cand se înroşeşte făina, punem ceapa la prăjit. Cand s-a îngălbenit ceapa, stin­gem cu apa în care a fiert carnea. Cine doreşte pune puţină boia roşie.

Punem cartofii peste carne şi turnăm sosul deasupra, adăugăm roşiile şi arde­iul gras tăiat subţire.

Cand carnea şi cartofii au fiert, pre­sărăm mărar şi pătrunjel tocate mărunt.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. M-ati facut curioasa cu reteta asta; chiar nu mai stiam ce sa mai gatesc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.