Cartofi cu carne de vacă
PrinteazaCartofi cu carne de vacă
- 500 g carne
- 2 linguri untură
- 2-3 cepe
- 500 g cartofi
- 2 linguri bulion
- 1 linguriţă boia de ardei
- sare
- puţin cimbru (facultativ)
Mod de preparare:
Carnea spălată se taie în bucăţi, se sărează puţin şi se punela prăjit în untură.
Cînd începe să se rumenească, se adaugă ceapa mărunt tocată crudă sau se lasă să se prăjească pînă se îngălbeneşte, apoi se adaugă apă cît să acopere carnea.
Se fierbe la foc încet, acoperit, pînă ce carnea este aproapegata, apoi se adaugă bulionul, boiaua, sarea, puţin cimbru şi cartofii tăiaţi în două sau în patru (depinde de mărime).
Dacă este nevoie se mai adaugă apă pentru ca să fie cartofi acoperiţi.
Se lasă să fiarbă la foc foarte mic pînă cînd cartofii sînt fierţi şi mîncarea bine scăzută.
Pofta buna!