Cartofi cu capere

Printeaza

Cartofi cu capere din: cartofi, somon, capere, smantana, lamaie, otet, ulei, marar, hrean, sare, piper.

Ingrediente:Cartofi_cu_capere

  • 500 g cartofi noi
  • 100 g somon afumat
  •  1 lingură capere
  • 150 ml smântână pentru gătit (nefermentată)
  • 1 lămâie
  • 1 lingură oţet din vin roşu
  • ulei de măsline
  • 1 legătură mărar
  • 1 rădăcină de hrean sau hrean ras la borcănel
  • sare
  •  piper

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii de coajă şi-i pui la fiert în apă cu sare până intră uşor scobitoarea în ei. Intre timp, pregăteşti marinata pentru cartofi. Pui coaja rasă de la o lămâie într-un castron, adaugi zeama de la o jumătate de lămâie, oţetul de vin, caperele scurse de zeamă, patru linguri de ulei de măsline, sare şi piper, după gust, şi amesteci bine.

Pui cartofii fierbinţi şi scurşi de apă în marinată şi amesteci uşor pentru a-i acoperi. Ii laşi să se răcească în marinată, pentru a absorbi cât mai mult sos. Amesteci hreanul ras cu smântână, cu două linguri de zeamă de lămâie, cu sare şi piper.

Toci mărarul mărunt (păstrezi două crenguţe pentru decor) şi-l adaugi peste cartofii răciţi. Rupi somonul fâşii mici şi le aranjezi pe o farfurie. Aşezi deasupra cartofii şi torni sosul de smântână.

Decorezi cu mărar tocat şi stropeşti cu ulei de măsline.

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.