Cartofi cu broccoli si branza

Printeaza

Cartofi cu broccoli si branza din: cartofi, broccoli, mustar dijon, ou si branza cheddar.

Ingrediente:Cartofi_cu_broccoli_si_branza

  • 4 cartofi făinoşi
  • 300g de broccoli, separat în bucheţele
  • 1 lingură de muştar Dijon
  • 1 ou, bătut
  • 140 g de brânză Cheddar (sau caşcaval), rasă

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se aşază cartofii în cuptorul cu microunde şi se lasă la copt 12-15 minute, până se înmoaie. Între timp, se fierbe la aburi sau se opăreşte broccoli 3 minute, apoi se scurge bine. Când cartofii se răcesc puţin, se taie pe jumătate, pe lung, se scobesc, iar conţinutul se aşază într-un bol.

Se aşază cartofii scobiţi pe o tavă pentru copt. Se zdrobeşte conţinutul din bol cu o furculiţă şi se adaugă apoi muştarul, oul, mare parte din brânză şi broccoli. Se asezonează dacă este nevoie, apoi se umplu cartofii din tavă cu acest amestec. Se presară brânza rămasă şi se coc 15 minute, până când partea de deasupra devine crocantă şi aurie. Se servesc cu salată şi cu sos de roşii.

Cartofi cu broccoli si branza

Cartofi_cu_broccoli_si_branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.