Cartofi cu branza si marar in crusta de susan

Printeaza

Cartofi cu branza si marar in crusta de susan din: cartofi, oua, faina, branza telemea, ulei, marar, patrunjel verde, coriandru uscat, susan, sare, piper, sfecla rosie, otet de mere, piper negru boabe,  tarhon uscat, usturoi.

Ingrediente:Cartofi_cu_branza_si_marar_in_crusta_de_susan

  • 500 g cartofi
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 150 g branza telemea
  • ulei pentru prajit
  • marar
  • patrunjel verde
  • coriandru uscat
  • 100 g susan
  • sare
  • piper

Pentru garnitura:

  • 1 radacina de sfecla rosie
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 linguri otet de mere
  • 1/2 lingurita piper negru boabe
  • 1 praf de tarhon uscat
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • sare

Mod de preparare:

Cured cartofii, ii speli, ii tai cuburi si ii fierbi in apa cu putina sare. Scurgi apa si zdrobesti cartofii. Amesteci, intr-un castron mare, piureul de cartofi cu ouale, branza telemea rasa, faina, verdeata tocata, coriandru, sare si piper, dupa gust. Frarnanti pana se obtine consistenta unui aluat.

Modelezi crochete cu lungimea de 6-7 cm, le tavalesti prin susan, apoi le rumenesti in ulei bine incins, pe toate partile.

Separat, fierbi sfecla, o tai cuburi sau felii subtiri si o amesteci cu ulei, ofet de mere, tarhon, piper boabe, usturoi zdrobit d sare.

Servesti salata alaturi de crochetele calde.

Cartofi cu branza si marar in crusta de susan

Cartofi_cu_branza_si_marar_in_crusta_de_susan

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.