Cartofi cu bacon afumat si branza Cheddar

Printeaza

Cartofi cu bacon afumat si branza Cheddar din: cartofi, ulei de masline, ceapa, bacon afumat, oua, lapte, smantana, cheddar, rucola.

Ingrediente:Cartofi_cu_bacon_afumat_si_branza_Cheddar

  • 650 g de cartofi noi mici
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 2 salote sau cepe mici, feliate subtire
  • 200 g felii groase de bacon afumat, tocate
  • 4 oua mari
  • 300 ml de lapte
  • 170 ml de smantana
  • 100 g de branza Cheddar sau Gruyere, rasa, ori un amestec din amandoua
  • 1 mana de rucola, plus dressingul preferat de salata, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C. Fierbe cartofii 10-12 minute, până se înmoaie. Intre timp, încinge uleiul într-o tigaie şi căleşte şalotele sau cepele şi baconul, până când primele s-au frăgezit. Bate ouăle, laptele şi smântână, împreună cu nişte sare şi piper.

Taie cartofii în felii groase – poţi să-i cureţi de coajă înainte, dacă vrei – şi , aşază-i într-un vas mare şi puţin adânc j pentru cuptor. Pune deasupra lor baconul şi cepele, 1 apoi toarnă amestecul de ou şi presară brânza rasă.

Dă totul la cuptor 25-30 de minute. Presară cu frunze de rucola amestecate cu dressingul favorit.

Cartofi cu bacon afumat si branza Cheddar

Cartofi_cu_bacon_afumat_si_branza_Cheddar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.