Cartofi crocanti

Printeaza

Cartofi crocanti din: cartofi, parmezan, usturoi, carne tocata de mancat, rosii cherry, patrunjel verde, chimen, malai, sare, piper si ulei de masline.

 

Ingrediente:Cartofi_crocanti

  • 4 cartofi
  • 200 g parmezan
  • 4 catei de usturoi
  • 300 g carne tocata de manzat
  • 10-12 rosii cherry
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita cu chimen pisat
  • malai
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Amestecă într-un bol carnea de mânzat cu us­turoi pisat, chimen măcinat, puţin piper şi sare doar dacă nu ai interdicţii medicale.

Fierbe cartofii în coajă cam 20 de minute, să nu fie fierţi complet. Cură-ţă-i de coajă, taie-i în felii mai groase şi dă-i prin mălai.

Pune-i într-o tavă în care ai pus ulei şi apă, câte 2 linguri.

Formează chifteluţe rotunde din carne şi pune-le pe feliile de cartof.

Aşază peste ele câte o roşie cherry şi înfige o scobitoare până în felia de cartof. Bagă la cuptor.

Ser­veşte cu felii de parmezan şi pătrunjel verde.

 

Cartofi crocanti

Cartofi_crocanti

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Cartofi crocanti cu chimen

Cartofi crocanti cu chimen

Cartofi crocanti cu chimen din: cartofi, lapte, sare, piper, chimen, ulei de masline, ou. Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, potasiu, fier și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități semnificative de magneziu, fosfor, cupru și niacină. Cartofii conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina C și compușii fenolici, care pot ajuta la […]

 

retete

Cartofi crocanti la air fryer

cartofi baby, ulei de masline, praf de usturoi, condimente, sare, piper, lamaie, patrunjel. Cartofi crocanti la air fryer Ingrediente: 450 gr cartofi baby 1 lingura ulei de masline 1 lingurita praf de usturoi 1 lingurita mix de condimente italienesti Sare Piper proaspat macinat Felii de lamaie si patrunjel tocat, […]

 

Cartofi crocanti cu chimen

Cartofi crocanti, cu mirodenii

Intr-o oală cu apă care clocoteşte, pune 1 kg de cartofi curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi mari. Lasă-i să fiarbă timp de 10-20 minute, până când se înmoaie. Apoi scurge-i bine de apă. Adaugă şase linguri ulei de măsline, o linguriţă praf de ardei iute sau fulgi de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.