Cartofi copţi cu şuncă si caşcaval

Printeaza

Cartofi copti cu sunca si casaval din: cartofi, sunca, cascaval, ceapa verde, rosie, ulei, sare, piper, iaurt, ceapa si usturoi.

 

Ingrediente:

  • 8 cartofi medii
  • 100 g sunca fiarta
  • 200 g cascaval
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 rosie
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper alb macinat

pentru sos:

  • 300 ml iaurt
  • 1 ceapa arpagic
  • 1-2 catei de usturoi

 

Mod de preparare:

Speli bine cartofii şi îi freci uşor de coajă, apoi îi tai în două pe lungime.

Scobeşti interiorul cu o linguriţă, astfel încât să rămână o coajă groasă de 1 cm. Miezul scos îl tai în cubuleţe mici.

Tai şunca şi caşcavalul în cubuleţe. Cureţi ceapa verde şi o speli.Partea albă o tai în cubuleţe, iar pe cea verde în rondele.

Opăreşti roşia, o decojeşti şi o toci. Preîncălzeşti cuptorul la 180°C. Prăjeşti şunca în ulei fierbinte, până devine uşor crocantă.

Adaugi cubuleţele de cartofi şi ceapa şi amestecul îl căleşti îm­preună un timp scurt, lei vasul de pe foc, adaugi restul ingredientelor de la umplutură şi condimentezi după gust.

Aşezi jumătăţile de cartofi într-o tavă şi îi umpli din belşug cu amestecul de şuncă.

Tava o ţii la cuptorul încins la 200°C timp de 50 de minute, până când cartofii se înmoaie, iar umplutura devine aurie.

Amesteci iaurtul cu usturoiul pisat şi arpagicul mărunţit şi condimentezi cu sare şi piper.

Sosul îl serveşi într-un vas mic, alături de cartofii fierbinţi.

Cartofi copţi cu şuncă si caşcaval

retete

Cartofi dulci la cuptor cu rozmarin

Cartofi dulci la cuptor cu rozmarin din: cartofi dulci, ulei de masline, rozmarin, sare, piper. Cartofii dulci, cunoscuți științific sub numele de ipomoea batatas, sunt o legumă rădăcinoasă care este apreciată pentru gustul lor dulce și textura plăcută.   Ingrediente: 4 cartofi dulci de mărime medie 2 linguri de ulei de măsline 1 linguriță de […]

 

retete

Supă cremă de ciuperci cu cartofi și smântână

Supă cremă de ciuperci cu cartofi și smântână din: ciuperci, unt, ceapa, ceapa, usturoi, cartofi, supa de legume, smantana, sare, piper. Combinația de ciuperci proaspete, cartofi și smântână adaugă o textură bogată și un gust savuros.   Ingrediente: 500 g ciuperci 2 linguri de unt 1 ceapă mare 2 căței de usturoi 2 cartofi medii […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.