Cartofi copti cu sos de mustar

Printeaza

 Cartofi copti cu sos de mustar din: cartofi, usturoi, ulei, boia, sare, piper.Cartofi copti cu sos de mustar

Ingrediente:

  • 20 de cartofi
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • boia dulce după gust
  • sare
  • piper

Ingrediente sos:

  • 2 gălbenuşuri
  • 1 borcan de muştar (270 g)
  • 2 linguriţe zahăr
  • 2 linguri oţet
  • sare
  • ulei
  • 1 legătură mărar

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi ungi cu ulei, îi aşezi într-o cratiţă sau o tavă. Adaugi usturoiul curăţat şi tăiat fin, sare, piper. Presari pe fiecare cartof puţină boia şi apă cât să cuprindă cartofii până la jumătate şi-i dai la cuptor pentru 45 de minute până devin aurii.Cartofi_copti_cu_sos_de_mustar.1jpg

 

 

In acest timp faci sosul. Freci gălbenuşurile cu un praf de sare, torni uleiul în fir ca la maioneză, apoi adaugi muştarul, zahărul, sarea, oţetul şi mărarul tocat.

Aduci cartofii la masă îmbrăcaţi în sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.