Cartofi copţi, cu parmezan şi maioneză

Printeaza

Cartofi copţi, cu parmezan şi maioneză din: maioneza, parmezan, usturoi, marar, sare, paprika, piper alb, cartofi, ceapa rosie, unt.

Ingrediente:Cartofi_copti_cu_parmezan_si_maioneza

  • 1/4 cana maioneza
  • 1 lingura parmezan ras
  • 1 catel de usturoi, tocat marunt
  • 1 lingurita marar tocat
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita paprika
  • 1/4 lingurita piper alb macinat
  • 2 cartofi de copt mari
  • 1 ceapa rosie mica (cam cat un ou)
  • 2 linguri unt

 

Mod de preparare:

Tăiaţi cartofii în rondele de 7-8 mm grosime. Tăiaţi ceapa rondele subţiri; separaţi rondelele. Combinaţi bine într-un castron primele 7 ingrediente, puneţi feliile de ceapă şi cartofi, amestecaţi bine.

Impărţiţi în două amestecul şi aşezaţi fiecare porţie în mijlocul unei bucăţi de folie de aluminiu (dacă nu aveţi folie groasă, puneţi- o dublă). Puneţi câte 1 lingură de unt în fiecare pachet şi adunaţi folia bine deasupra cartofilor, ca pe o punguţă.

Puneţi pacheţelele pe grătar, la cca 15 cm desupra jarului. Lăsaţi să se coacă cca 30 de min, întorcând o dată.

Cartofi copţi, cu parmezan şi maioneză

Cartofi_copti_cu_parmezan_si_maioneza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.