Cartofi cu carne de porc

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de cartofi cu carne de porc din: carne de porc macra, dovlecel, cartofi, cascaval, ceapa, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie, sare si piper.

Ingrediente:Cartofi cu carne de porc

  • 500 g carne de porc macra
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi mari
  • 200 g cascaval
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cartofii se fierb în coajă, se scurg, se curăţă de coajă şi se taie felii. Carnea se taie cuburi şi se rumenesc, pe toate părţile, în cele două linguri de ulei încins, apoi se scot deoparte şi se păstrează calde.

Dovlecelul se taie felii mai groase şi se presară cu sare, piper, după gust, usturoiul zdrobit şi se stropesc cu zeama de lămâie. In uleiul rămas de la carne, se căleşte ceapa tocată mărunt până se înmoaie, se scoate deoparte, apoi se adaugă feliile de dovlecel. Se prăjesc pe ambele feţe, apoi se scot deoparte.

Intr-un vas termorezistent, uns cu ulei, se aşază în straturi felii de dovlecel, ceapă, felii de cartofi, cubuleţe de carne. Se presară deasupra caşcaval ras, apoi vasul se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 20-30 de minute, până când gusturile se întrepătrund şi caşcavalul se topeşte. Se serveşte imediat.

Cartofi cu carne de porc

Cartofi cu carne de porc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.