Castraveţi in otet

Printeaza

Castraveţi in otet

Mod de preparare:

Spălăm castraveţi sănătoşi, care nu au pete, apoi se pun într-o oală mare peste care turnăm o soluţie din apăşi puţină sare, o fierbem timp de două minute şi, fierbinte, o turnăm peste castraveţi.

Îi lăsăm timp de o oră, apoi îi scoatem, aruncăm apa şi punem castraveţii în borcane, intercalat printre ei, adăugăm frunze de ţelină, cimbru, tarhon, mărar, hrean, usturoi, ardei iute, frunze de vişin, câteva boabe de strugure şi frunză de vie.

După ce se aşează în borcane, seCastraveţi in otet pune deasupra o soluţie făcută 1 l de apăşi o lingură de sare după gust, o linguriţă de oţet şi, fierbinte, se pune peste castraveţi, apoi se leagă borcanele cu celofan sau pergament.

Se duc la beci după 2-3 zile.

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.