Carpaccio de ton

Printeaza

Carpaccio de ton din: ulei de masline, aragic, lamai, ardei iute, sare, piper, marar, ton proaspat, seminte de mac.

 

Pentru sos:Carpaccio de ton

  • 5 linguri ulei de masline
  • 18 fire de arpagic
  • 2 lamai verzi
  • 2 varfuri de cutit de ardei iute pudra
  • sare,
  • piper

Pentru carpaccio:

  • 3 bulbi de marar
  • 1 lamaie
  • 1 ardei rosu
  • 1 galben sau oranj
  • 300 g ton proaspat
  • 3 lingurite de seminte de mac

 

 

Mod de preparare:

Se prepara sosul: intr-un bol mare, se varsa uleiul de masline, sucul lamaie, arpagicul taiat marunt, sare si ar­deiul iute.

Se amesteca si se pune deoparte.

Se frig ardeii pe gratar, se decojesc si apoi se curata.

Se taie in doua, se scot coditele, se curata de samburi si se taie in cubulete mici.

Se curata bulbii de marar, se taie o jumatate de centimetru de la cotor, se elimina prima foita fibroasa, apoi se desprind restul foilor pana la interior. Se freaca partile decupate cu lamaie.

Se taie tonul cu un cutit ascutit, in felii fine.

Se pun pe foile desprinse de pe bul­bii de marar, se adauga cateva bucatele mici de ardei si se presara semintele de mac.

Se serveste imediat, cu sosul scos de la frigider si pus pe fiecare felie de carpaccio.

Carpaccio de ton

Carpaccio de ton.jpg

Pofta buna!

 


 

poate te intereseaza si:

 

Carpaccio de vita cu menta

Carpaccio de vita cu menta

Carpaccio de vita cu menta din: pulpa de vita, dovlecei, ulei de masline extravirgin, vin alb sec, frunze de menta, sare si piper alb. Ingrediente: 600 g pulpă de vită (felii foarte subţiri) 4 dovlecei mici (zucchini) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 pahar vin alb sec câteva frunze de mentă sare şi piper […]

Carpaccio de somon cu untişor şi fenicul

Carpaccio de somon cu avocado

Carpaccio de somon cu avocado din: file de somon, creveti, rosii, avocado, unt, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4 fâşii de file de somon 8 creveti decorticati semipreparaţi 2 roşii 1 avocado 50 g unt cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Decojeşti fructul de avocado şi speli roşia. Tai roşia în sferturi, iar avocado […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • carpaccio de ton

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.