Carpaccio cu sfecla

Printeaza

Carpaccio cu sfecla din: sfecla, rozmarin, cimbru, untdelemn, sare, telemea, otet, piper, nuci.
Ingrediente:Carpaccio cu sfecla

  • o sfecla rosie de circa 500 g
  • 1 ramurica de rozmarin
  • 2 ramurele de cimbru
  • 2 linguri de untdelemn fin
  • 1 lingurita sare de mare
  • 2 bucati de telemea a 50 g fiecare
  • 40 ml otet rosu de vin
  • 80 ml untdelemn fin
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingura de nuci zdrobite in mojar

 

Mod de preparare:

Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul.

Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina.

Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste.

Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti.

Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra.

Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio.

Deasupra se presara nucile zdrobite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.