Carpaccio cu aschii de cascaval

Printeaza

Carpaccio cu aschii de cascaval din: muschi de vita, cascaval, lamaie, ulei, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Carpaccio cu aschii de cascaval

  • 400 g muschi de vita
  • 120 g cascaval proaspat
  • 1 lamaie
  • 150 ml ulei de masline aromat
  • 6 fire de patrunjel verde sau de busuioc
  • sare
  • piper macinat

 

Mod de preparare:

Se inveleste carnea cruda intr-o folie de plastic si se tine doua ore la congelator, ca sa se intareasca. Apoi se scoate, se taie felii foarte subtiri (transparente) si se asaza pe patru farfurii.

Se stoarce lamaia, se picura sucul peste feliile de carne, pe urina se toarna peste ele si cate putin ulei de masline, se invelesc farfuriile cu folii de plastic si se mai tin vreo zece minute la rece.

Inainte de a servi carpaccio-ul, pe fiecare farfurie se presara aschiile de cascaval , patrunjelul sau busuiocul tocat, sare si piper.

Uleiul aromat se poate prepara si in casa, in felul urmator: puneti uleiul intr-o sticla mai mica, adaugati cateva crengute de cimbru, cativa catei de usturoi zdrobiti sau frunzulite de busuioc si lasati sa se marineze circa o saptamana la loc ferit de lumina.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.