Carne de porc cu rozmarin

Printeaza

O reteta de carne de porc cu rozmarin din: carne de porc, rozmarin, usturoi, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, vin alb demisec, miere si boia iute.

Ingrediente:Carne de porc cu rozmarin

  • un kg carne de porc
  • 1-2 crenguţe rozmarin
  • o căpăţână usturoi
  • sare grunjoasă
  • piper negru măcinat şi boabe
  • ulei de măsline
  • 125 ml vin alb demisec
  • o lingură miere
  • o lingură boia iute

 

Mod de preparare:

Se spală carnea si se scurge pe şervet absorbant de bucă­tărie. Separat, se pegăteşte într-un bol sosul. Se amestecă uleiul, vinul, mierea, sarea, piperul şi boiaua şi se bat bine.

Carnea de porc se împănea­ză cu rozmarin şi usturoi, se rulează şi se aranjează în tavă. Se toarnă sosul aromat şi se acoperă cu hârtie de copt sau cu un capac. Se coace la 200°C aproape o oră si se serveşte cu diferite garnituri usoare.

Se orneaza cu crengute de rozmarin.

Carne de porc cu rozmarin

Carne de porc cu rozmarin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.