Carne de vita inabusita cu ceapa si cartofi

Printeaza

Carne de vita inabusita cu ceapa si cartofi

Carne de vita inabusita cu ceapa si cartofi din: carne de vita, cartofi, ceapa, faina, grasime, cuisoare, piper, foi de dafin.

Ingrediente:

  • 500 g de carne de vita
  • 800 g de cartofi
  • 2-3 cepe
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri grasime
  • cuisoare
  • piper boabe
  • foi de dafin

 

Mod de preparare:

Se alege carne macra, se spala, se taie in bucati de cite 80-100 g, se sareaza, se presara cu piper, se da prin faina si se prajeste in tigaie pe toate partile, pina cind se rumeneste.

Se asaza apoi in cratita, in tigaia unde s-a prajit carnea, se toarna 1 pahar de apa, se lasa sa dea un clocot, se strecoara prin sita in cratita cu carne si se mai adauga 2 pahare de apa fierbinte.

Cratita se acopera cu un capac si se pune la foc mic sa fiarba inabusit 2-2 1/2 ore, dupa aceea se adauga peste carne ceapa taiata marunt si prajita separat, cartofi prajiti intregi sau taiati in 2-4 parti, 1 foaie de dafin, 2 cuisoare si 5 -6 boabe de piper (sau o bucata de ardei iute), se lasa carnea sa mai fiarba inabusit inca 1/2 ora.

Cind se serveste la masa, carnea se presara cu patrunjel verde sau marar taiat marunt.

Separat se pot servi castraveti murati, salata verde sau salata de rosii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.