Carne de vită cu mărar verde

Printeaza

Carne de vită cu mărar verde: carne de vitel, marar verde, ceapa verde, faina, lamaie,  ulei, sare, piper, boabe.

Ingrediente:Carne de vită cu mărar verde

  • 1 kg carne de viţel tânăr
  • 1/2 kg mărar verde
  • 2 legături de ceapă verde
  • 1 lingură făină
  • 1/2 lămâie
  • 1 ceaşcă mare cu ulei
  • sare
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Tai carnea bucăţi potrivit de mari,o speli în mai multe ape şi o căleşti în ulei încins.

Când s-a rumenit carnea, pui ceapa tocată mărunt, adaugi 1 ceaşcă cu apă şi acoperi cratiţa.

Fierbi înăbuşit, până se înmoaie ceapa. Cureţi mărarul, îl speli, îl toci mărunt, îl pui peste carne şi mai torni apă.

Desfaci 1 lingură cu făină în apă rece şi pui amestecul peste mâncare. Sărezi şi piperezi după gust. Storci zeama de la 1/2 lămâie şi introduci cratiţa în cuptor.

Scoţi cratiţa când carnea este fă­cută. Mai adaugi mărar proaspăt tocat chiar înainte de a servi mân­carea de vitel.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Carne de vitel cu ciuperci si verdeata

Carne de vitel cu ciuperci si verdeata cu: muschi de vitel, ceapa, ciuperci, morcovi, telina, ulei de masline, galbenus, paine, dafin, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 400 g muşchi/spată de viţel o ceapă 300 g ciuperci 2 morcovi o felie de ţelină 3 linguri de ulei de măsline un gălbenuş o lingură de premix de pâine […]

Pulpa de vitel la tava cu legume

Pulpa de vitel la tava cu legume

Pulpa de vitel la tava cu legume din: pulpa de vitel, telina, morcovi, dovlecel, vanata, ardei grasi, ulei, apa, sare, piper. Ingediente: 500 g pulpa de vitel 1 tija de telina 2 morcovi 1 dovlecel 1 vanata 2 ardei grasi 150 ml ulei 1 pahar apa sare piper   Mod de preparare: Tai un morcov şi […]

 

Cotlete aromate de vitel

Cotlete aromate de vitel

Cotlete aromate de vitel din: cotlet de vitel, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 700 g cotlet din carne de viţel ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Frigeţi cotletele pe grătar, la jar de lemne, câte 5-6 minute pe fiecare parte. Condimentaţi-le cu sare şi piper, după gust. Aduceţi friptura fierbinte la masă, […]

 

Vitel cu sote de legume

Vitel cu sote de legume

Vitel cu sote de legume din: carne de vitel, cartofi, morcovi, ceapa, patrunjel, unt, sare, ulei, cimbru, vin. Ingrediente: 1 kg carne de viţel 600 g cartofi 400 g morcovi 6-8 cepe mici 1 legatura pătrunjel sare 50 g unt 30 ml ulei de floarea-soarelui 1 lingurita cimbru uscat 50 ml vin roze dulce Mod de preparare: Carnea de vită se curăţă de pieliţe […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.