Carne de porc afumată cu cartofi

Printeaza

Carne de porc afumată cu cartofi din: carne afumata, cartofi, foaie de dafin, sare, piper boabe, ceapa, morcov, telina, ulei, bulion.

Ingrediente:Carne de porc afumată cu cartofi

  • 1 kg carne afumată
  • 1 kg cartofi
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper boabe
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 1 ceaşcă de ulei
  • 1 lingură de bulion

 

Mod de preparare:

Speli carnea şi o ţii câteva ore în apă rece. Scurgi apoi şi pui carnea la fiert în altă apă pentru câteva ore, până când se desprinde de pe os. In acest timp, cureţi zarzava­tul, îl tai mărunt, apoi îl înăbuşi cu o ceaşcă de ulei şi o ceaşcă de apă, pe foc.

După ce zarzavatul s-a înmuiat, adaugi cartofii curăţaţi, spălaţi în mai multe ape şi tăiaţi felii groase. Torni zeama în care a fiert carnea cât să acopere legumele şi mai fierbi mâncarea în vas acoperit timp de o oră.

Sărezi şi piperezi după gust, adaugi foaia de dafin, carnea fără os şi bulionul. Mai dai mâncarea într-un clocot şi o tragi deoparte. Mâncarea e bună caldă, cu murături.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • mancare cu carne de porc afumata
  • retete cu carne afumata de porc
  • retete cu carne de porc afumata
  • mancare cu carne afumata de porc

1 comentariu

  1. Bune ideea cu carnea afumata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.