Carne de miel la cuptor

Printeaza

Carne de miel la cuptor din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, cimbru, cartofi, ceapa, supa, unt.

Ingrediente:Carne de miel la cuptor

  • 1 pulpă de miel de 2 kg
  • 4 cătei de usturoi feliaţi
  • câteva fire de rozmarin
  • câteva fire de cimbru
  • 2 kg de cartofi mari
  • 2 cepe feliate subţire
  • 600 ml supă de pui
  • 50 g de unt

 

Mod de preparare:

Se incălzeşte cuptorul la 170° C. Se taie mici buzunare în carnea de miel, perforând-o cu un cuţit ascuţit. Se indeăsă în fiecare tăietură o felie de usturoi şi câteva fire de rozmarin şi se presară cimbru.

Se pune in tavă, se asezonează bine cu sare şi piper negru proaspăt măcinat, apoi se acoperă cu folie de aluminiu. Se curăţă şi se taie cartofii în felii subtiri, se clatesc sub jet de apă rece şi se aşază intr-un vas mare termorezistent sau într-o tavă.

Se amestecă apoi cu ceapa şi cu usturoiul rămas, iar deasupra se presară verdeaţă din belşug. Se incălzesc supa şi untul împreună, apoi se toarnă peste cartofi. Se acoperă vasul cu folie de aluminiu şi se pune la cuptor 1 oră împreună cu carnea de miel.

Se ia folia de aluminiu, se aşază carnea de miel peste cartofi şi se coc neacoperite încă 45 de minute. Se lasă carnea de miel cam 15 minute înainte de a o tăia. Se lasă cartofii în cuptor până când sunt gata de servit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.