Carne de miel cu naut si grau

Printeaza

Carne de miel cu naut si grau din: grau, pasta de ardei dulce, ceapa, carne de miel, naut, unt, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Carne_de_miel_cu_naut_si_grau

  • 300 g grau
  • 3 linguri pasta de ardei dulce
  • 2 cepe
  • 800 g carne de miel
  • 150 g naut
  • 50 g unt
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi năutul şi grâul în vase separate, cu puţină sare. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa, apoi căliţi-o în unt. După 2 minute puneţi carnea tăiată în cubuleţe cât mai mici. Adăugaţi sare şi piper şi căliţi-o împreună cu ceapa 10 minute la foc mic.

Puneţi o cană cu apă şi lăsaţi să fiar­bă acoperit până se evaporă toată apa. Treceţi grâul fiert prin maşina de tocat şi puneţi-l peste carne. Adăugaţi o ceşcuţă cu apă şi lăsaţi să mai fiarbă încă 10 minute, apoi punefi năutul fiert. Potriviţi de sare şi piper şi mai lăsaţi 3-4 minute la foc mic.

Separat, căliţi înăbuşit, în uleiul de măsline şi 5-6 linguri de apă, pasta de ardei cu puţină sare şi piper. Opţional, în sosul acesta puteţi pune şi 2-3 căţei de usturoi. Serviţi preparatul fierbinte stropit cu sosul de ardei.

Carne de miel cu naut si grau

Carne_de_miel_cu_naut_si_grau

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.