Carne de miel cu cimbru si busuioc la cuptor

Printeaza

Carne de miel cu cimbru si busuioc la cuptor din: busuioc, ulei, cimbru, vin, miel, usturoi, sos de soia, sare si boia de ardei iute.

Ingrediente:Miel

  • 4 linguri busuioc
  • 30 ml ulei
  • 4 linguri cimbru
  • 1 ceasca vin alb
  • 1/4 sfert de miel
  • 2 lingura praf de usturoi
  • 4 linguri sos soia
  • 1/4 lingurita sare,usturoi dupa gust
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute

 

Mod de preparare:

Mielul se spala bine,s e portioneaza , se unge cu ulei, sos de soia, apoi cu praful de usturoi si ierburile aromatice. Se lipesc toate, tapotand carnea cu palma. Se aseaza in tava care va merge si la cuptor, se inveleste cu folie si se da la rece cateva ore bune. Se lasa de seara pana a doua zi.

Se incinge cuptorul,se toarna in tava ceasca de vin si una de apa sau supa si frigem carnea aproximativ o ora, pana ce este rumenita si daca o intepam cu o scobitoare, iese din carne un suc limpede, nu sangeriu.

Daca scade prea tare sosul din tava,completam cu apa,pentru a nu se arde. Se serveste cu garnitura dorita si salata.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Buna reteta asta cu carne de miel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.