Carne de miel cu cartofi, busuioc si cimbru la cuptor

Printeaza

Carne de miel cu cartofi, busuioc si cimbru la cuptor din: costite de miel, ceapa, lamai, ulei, sare, piper, cimbru, busuioc, cartofi si vin.

Ingrediente:Image: 23197, Credit line: profimedia.cz

  • 800 g costiţe de miel
  • 1 ceapă mare
  • 1-2 lămâi
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • 600 g cartofi
  • 1 cana vin alb dulce

Mod de preparare:

Costiţele de miel se condimentează cu sare, piper, cimbru şi busuioc şi se pun într-o cratiţă cu ulei să se pătrundă. Se ţin câteva minute pe o parte şi câteva pe cealaltă, până se albesc.

Se stropesc cu vin şi se mai lasă să fiarbă la foc mic câteva minute. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă cu coajă în apă şi cu sare. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească.

Se curăţă cartofii de coajă, se taie rondele şi se pun într-o tavă unsă cu ulei. Deasupra se pun costiţele de miel şi se toarnă sosul din tigaie.

Se pesară câteva rondele de ceapă şi de lămâie şi se potrivesc cu sare şi piper. Mâncarea se bagă în cuptor şi, după ce s-a rumenit, se stropeşte cu 1-2 linguriţe de vin alb.

Carne de miel cu cartofi, busuioc si cimbru la cuptor

Image: 23197, Credit line: profimedia.cz

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.