Carne de ied la cuptor cu rozmarin

Printeaza

Carne de ied la cuptor cu rozmarin din: pulpa de ied, usturoi, rozmarin, mirt, slanina de porc, pesmet, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Carne de ied la cuptor cu rozmarin

  • 1 pulpă de ied
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 rămurică de rozmarin
  • câteva frunze de rozmarin şi mirt
  • 2 felii bune de slănină de porc
  • 2 linguri pesmet
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Săraţi şi piperaţi carnea de ied. înveliţi-o apoi cu felii de slănină de porc, ungeţi tava cu ulei, puneţi pulpa în tavă şi daţi-o la cuptorul la foc potrivit. Din timp în timp întoarceţi bucata de carne şi stropiţi-o cu sosul din tavă.

Separat, curăţaţi usturoiul, spălaţi busuiocul, pătrunjelul şi mirtul, tocaţi-le mărunt şi combinaţi-le cu pesmetul.

Scoateţi tava din cuptor, puneţi bucata de carne pe un suport de verdeţuri şi pesmet şi daţi din nou preparatul la cuptor, pentru alte 5-7 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.