Carne de curcan pe pat de aluat

Printeaza

Carne de curcan pe pat de aluat din: faina, sare, unt, galbenusuri, apa, carne de curcan, bacon, ceapa verde, ciuperci, oua, smantana, cascaval, miez de floarea soarelui, sare, ulei, piper.

Ingrediente:Carne_de_curcan_pe_pat_de_aluat

pentru aluat:

  • 175 g faina
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 100 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri apa rece

pentru umplutura:

  • 600 g carne de curcan
  • 200 g bacon
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 300 g ciuperci
  • 4 oua
  • 5 linguri smantana
  • 150 g cascaval
  • 1 mana mieji floarea soarelui
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • ulei
  • piper

 

Mod de preparare:

Amesteci faina cu un praf de sare si adaugi untul taiat. Faci o adân­citură în centru, pui gălbenuşu­rile, torni apa şi frămânţi un alu­at omogen, pe care îl pui la rece 30 de minute. Pentru umplutură, speli carnea şi o pui la fiert cu o jumătate de linguriţă de sare. Este gata când furculiţa intră uşor în ea. Apoi o scurgi şi o laşi să se răcească.

Cureţi şi speli ceapa verde şi ciu­percile, le scurgi şi le toci mă­runt. încingi două linguri de ulei într-o tigaie şi căleşti ceapa toca­tă mărunt. Când s-a înmuiat pu­ţin, adaugi ciupercile şi baconul tăiat cubuleţe. Ţii pe foc circa 4 minute şi apoi laşi la răcit.

Toci carnea de curcan, adaugi ceapa, baconul si ciupercile calite.  Spargi ouăle, adaugi smântâ­nă, pătrunjelul tocat, sarea şi pi­perul, după gust. Amesteci până se omogenizează ingredientele. Scoţi coca de la frigider şi o în­tinzi într-un vas termorezistent, îmbraci şi pereţii până la jumăta­te, înţepi cu furculiţa şi o coci în cuptorul preîncălzit 10 minute.

Scoţi şi laşi puţin la răcit. Torni compoziţia de carne pes­te aluat, presari caşcavalul ras şi miejii de floarea-soarelui. Intro­duci din nou în cuptor pentru 10 minute. Serveşti tarta călduţă, decorată cu frunze de salvie sau de oregano.

Carne de curcan pe pat de aluat

Carne_de_curcan_pe_pat_de_aluat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.