Carne de căprioară cu legume si mamaliga

Printeaza

O reteta de carne de caprioara cu legume si mamaliga din: file de caprioara, pulpa de dovleac, usturoi, conopida, morcovi, fenicul, praz, nap, vin alb, ulei de masline extravirgin, seminte de fenicul, scortisoara, sare, piper si malai.

Ingrediente:Carne de căprioară cu legume si mamaliga

  • 400 g file de căprioară
  • 200 g pulpă de dovleac
  • 1 căţel de usturoi
  • conopidă mică
  • morcovi
  • 2 bulbi de fenicul
  • 1 fir de praz
  • 1 nap
  • 1 pahar vin alb
  • 4 linguri ulei de măsline extra­virgin
  • 1 linguriţă seminţe de fenicul
  • scorţişoară
  • 1 foaie de dafin
  • sare şi piper
  • 800 ml apă
  • 250 e mălai

 

Mod de preparare:

Curăţă carnea şi taie-o bucăţi de 3 cm, condimenteaz-o şi prăjeşte-o într-o tigaie cu ulei de măsline încins, în care ai pus usturoiul, un praf de scorţişoară, se­minţele de fenicul şi foaia de dafin.

Scoate carnea şi ţine-o la cald, toarnă vinul în tigaie ca să obţii un sos, apoi fierbe-1 până când scade. Ia vasul de pe foc şi dă-1 deoparte.

Taie legumele bucăţi şi fierbe-le alden- te în apă cu un praf de sare. Aranjează legumele pe fundul borcane­lor pentru conserve, adaugă carnea şi sosul de vin. închide borcanele etanş şi steri­lizează la bain-marie cel puţin 12 minute.

Este foarte bună cu mămăligă. Pentru mămăligă, pune la fiert 800 ml apă cu sare într-un ceaun. Când clocoteşte, pune mălaiul în ploaie şi lasă să fiarbă cir­ca 25 de minute, amestecând din când în când.

Carne de căprioară cu legume si mamaliga

Carne de căprioară cu legume si mamaliga

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.