Carnati traditionali de porc cu boia si usturoi

Printeaza

Carnati traditionali de porc cu boia si usturoi din: carne de pe burta porcului, pilpa de porc, slănină,  maţe de porc, sare, piper, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, usturoi.

Ingrediente:Carnati traditionali de porc cu boia si usturoi

  • carne de pe burta porcului
  • pulpă 1 de porc
  • puţină slăninuţă (împreună trebuie să cântărească 5 kg)
  • cca 10 m de maţe
  • 2-3 linguri sare
  • piper
  • 1 1/2 lingura boia de ardei dulce
  • 1/2 lingură boia de ardei iute
  • 2 căpăţâni de usturoi

Mod de preparare:

Carnea o speli, o tai cuburi, apoi o treci prin maşina de tocat. Cureţi usturoiul şi îl pisezi. Intr-o cratiţă mai mare pui carnea tocată, usturoiul pisat, sarea, piper după gust, boiaua de ardei dulce şi iute.

Le amesteci bine şi dai carnea cam 1 oră la frigider, să ia gust din toate mirodeniile.

Maţele le speli atât pe exterior, cât şi pe interior. Punând apă pe interio­rul lor, puteţi vedea unde sunt, sparte.

Ataşezi us­tensila pentru cârnaţi la maşina de tocat, iar pe ea pui maţul, iar la capăt îi faci un nod. Pui carne în maşina de tocat, apoi învârţi.

Cineva ţine de capătul maţului pentru a fi umplut mai uşor. Ii faci cât de mari doreşti, noi îi răsucim când avem dimensiunea dorită, apoi con­tinuăm cu umplerea maţului, procedând la fel până terminăm toată compoziţia de carne.

Peste noap­te îi atârni pe o bară de lemn, la loc răcoros sau, dacă nu există această posibilitate, îi pui în frigider.

A doua zi îi dai la afumat, apoi îi păstrezi la rece.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    Foarte buni carnatii astia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.