Carnati semiuscati

Printeaza

Carnati semiuscati din: carne de porc, slanina, kaizer, ienibahar, cimbru, piper, coriandru, boia, vin, usturoi, mate, sare.

Ingrediente:Carnati semiuscati

  • 2 kg carne de porc
  • 500 g slănină
  • 500 g kaizer afumat
  • 1 linguriţă cu ienibahar
  • 1 linguriţă cu cimbru
  • 1 linguriţă cu piper
  • 1 linguriţă cu coriandru
  • 2 linguri cu boia dulce
  • 200 ml vin roşu sec
  • 1 căpăţână de usturoi
  • maţe
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă bine maţele şi lasă-le în apă cu sare. Dă toată carnea şi slănina prin maşina de tocat şi amestecă totul cu condimentele, adaugă vinul, usturoiul pisat fin şi sare după gust.

Frământă toată compoziţia astfel încât să se condimenteze uniform. Cu ea, umple maţele. Lasă cârnaţii la scurs, rulaţi pe un făcăleţ, câteva zile, de preferat undeva afară sau într-o cămară bine aerisită.

Cârnaţii au un gust deosebit dacă foloseşti mai multe tipuri de carne: porc, vită şi oaie. După ce amesteci compoziţia, poţi să adaugi câteva frunze rupte de dafin pentru a parfuma carnea.

 

Carnati semiuscati

Carnati semiuscati

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vreau si eu din carnatii astia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.