Carnati de porc in aluat

Printeaza

Carnati de porc in aluat din: faina, sare, oua, lapte, apa, ulei, carnati de porc, salvie, inele de mere prajite.

Ingrediente:Carnati de porc in aluat

  • 150 g făină
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 ouă
  • 175 ml lapte
  • 60 ml apă
  • 2 linguri ulei
  • 450 g cârnaţi de porc
  • frunze proaspete de salvie
  • inele de mere prăjite, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Cerni făina şi sarea într-un castron şi faci o adâncitură în centru, în care torni ouăle bătute. Apoi amesteci treptat cu făina, cu ajutorul unei linguri de lemn, adăugând lapte şi apă pe măsură ce amestecul se îngroaşă.

Baţi aluatul cu un tel până se uniformizează şi capătă consistenţa unei smântâni groase. Acoperi vasul şi laşi compoziţia să stea cel puţin 30 de minute. Incingi cuptorul. Torni uleiul într-o tavă de friptură şi îl încingi în cuptor 5 minute.

Scoţi tava din cuptor şi aranjezi cârnaţii în ea, apoi îi laşi la cuptor până devin aurii. Baţi din nou aluatul cu telul, apoi torni compoziţia peste cârnaţi. Dai din nou tava la cuptor, timp de 35-40 de minute. Ornezi cu frunze proaspete de salvie şi cu inele de mere prăjite si servesti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.