Carnati de porc cu boia
PrinteazaCarnati de porc din: mate de porc, pulpa de porc, piept de porc, usturoi, cimbru, ienibahar, piper, rozmarin, boia, sare.
- 5m mate de porc
- 1 kg pulpa de porc
- 1 kg piept de porc
- 1 capatâna de usturoi
- 1 lingura cimbru
- 1 lingurita enibahar
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita rozmarin
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- sare
Mod de preparare:
Intoarceti matele de porc pe dos si cu partea neascutita a lamei unui cutit curatati bine, apoi frecati-le cu sare si lasati-le cateva ore in apa rece.
Intre timp, dati pulpa de porc prin masina de tocat, iar pieptul tocati-l cat mai marunt, din cutit. Amestecati carnea cu mirodeniile si cu zeama usturoiului pisat si tinut 20 de minute in putina apa calda.
Amestecati bine pana obtineti o compozitie omogena. Potriviti de sare si umpleti matele de porc, folosind masina de tocat carne cu palnie.
Dupa ce ati umplut carnatii lasati-i cateva ore la rece, de preferat ar fi de pe o zi pe alta, intr-un loc unde sa-i bata vantul.
Pofta buna!