Carnati cu usturoi, orez si masline verzi

Printeaza

Carnati cu usturoi, orez si masline verzi din: carnati chorizo, ceapa, usturoi, paprika dulce, orez basmati, ardei copti, rosii cherry, masline verzi.

Ingrediente:Carnati_cu_usturoi_orez_si_masline_verzi

  • 250 g carnati chorizo, taiati in jumatate pe lungime
  • 1 ceapa, taiata in jumatate si feliata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 lingurita de paprika dulce afumata
  • 250 g de orez basmati
  • 500 ml supa fierbinte de pui
  • 2 ardei copti, din borcan, tocati
  • 390 g de rosii cherry, conservate
  • 85 g de masline verzi, fara samburi

 

Mod de preparare:

Incinge o cratiţă mare la foc mediu spre mare. Pune în ea jumătăţile de chorizo, cu partea tăiată în jos, şi prăjeşte-le până când uleiul începe să se scurgă din ele, iar pe margini devin crocante.

Adaugă ceapa şi usturoiul şi căleşte-le câteva minute, încorporează paprika şi orezul, apoi toarnă supa fierbinte de pui şi adaugă ardeii copţi.

Amestecă totul, acoperă cratiţa cu un capac şi las-o pe foc 5 minute. 3 Adaugă roşiile şi măslinele şi readu cratiţa pe foc încă 8-10 minute, pentru ca orezul să devină fraged şi să absoarbă complet lichidul.

Carnati cu usturoi, orez si masline verzi

Carnati_cu_usturoi_orez_si_masline_verzi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.