Cârnaţi cu chutney de roşii

Printeaza

O reteta de carnati cu chutney de rosii din: castane, tofu, salvie, rozmarin, cheddar, sos de soia, pudra de chilli, pesmet, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei rgasi, ardei iute, rosii, otet de vin alb, zahar brun, seminte de mustar, seminte de ceapa neagra, boia afumata si scortisoara.

Ingrediente:Cârnaţi cu chutney de roşii

  • 400 g de castane fierte, sub vid
  • 250 g de tofu, pasat cu o furculira
  • 1 1/2 lingurita de salvie, tocata fin
  • 1 lingurita de rozmarin sau de cimbru, tocat fin
  • 125 g de cheddar, ras
  • 1 lingura sos de soia
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita pudra de chilli
  • 200-150 g de pesmet proaspat
  • unt si/sau ulei de masline, pentru prajit

pentru chutney de rosii:

  • 2 cepe, tocate marunt
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 ardei grasi rosii, curatati de cotor, tocati
  • 1 ardei iute rosu, tocat
  • 1 kg de rosii, tocat
  • 450 ml otet de vin alb
  • 350 g de zahar brun
  • 100 g stafide
  • 2 lingurite seminte de mustar negru
  • 2 lingurite seminte de ceapa neagra
  • 2 lingurite de boia afumata
  • 1 baton de scortisoara

 

Mod de preparare:

Pentru carnati, se maruntesc castanele intr-un robot de bucatarie. Se rastoarna intr-un bol larg, se adauga restul ingredientelor (cu exceptia pesmetului si a uleiului) si se amesteca. Apoi se adauga destul pemset cat sa se obtina o consistenta ferma.

Se modeleaza carnatii, apoi se dau la congelator. Cel mai simple este sa-i pui in pungi de congelator, intre hartii de copt, ca sa nu se lipeasca. Se lasa la inghetata cel putin doua ore. Pentru chutney, se pun toate ingredientele într-o cratiţă mare şi se amestecă bine. Se dă în clocot, apoi se reduce flacăra şi se lasă să fiarbă la foc mic o oră – o oră şi 20 de minute, amestecând din când în când, până ce compoziţia s-a îngroşat şi arată ca un gem.

Se ia de pe foc şi se lasă la răcit un pic, înainte de a se îndepărta batonul de scorţişoară. Se pune chutney-ul cu lingura în borcane fierbinţi, sterilizate, se înşurubează capacele şi se lasă la răcit.

Chiar înainte de masă, se încinge un pic de unt sau de ulei de măsline (sau un mix din amândouă) într-o tigaie. Se scot cârnaţii din congelator şi se prăjesc cinci-şapte minute, întorcându-i până s-au rumenit pe toate părţile. Se servesc cu chutney de roşii şi cu jumări de ou pe pâine prăjită.

Cârnaţi cu chutney de roşii

Cârnaţi cu chutney de roşii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.