Carnat prajit cu sos de mustar si salata

Printeaza

Carnat prajit cu sos de mustar si salata din: carnat, ulei, cidru, mustar cu boabe, miere, zeama si coaja de lamaie, ulei de masline, telina, morcovi, sfecla rosie, mar, seminte.

 

Ingrediente: 

  • 1 carnat subtire si lung, infasurat in forma de roata
  • ulei
  • 250ml de cidru
  • 2 linguri de mustar cu boabe
  • 2 linguri de miere

Ingrediente pentru salata:

  • zeama si coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 telina mica, curatata de coaja
  • 2 morcovi, curatati de coaja
  • 2 sfecle rosii crude, curatate de coaja
  • 1 mar
  • 100 gr mix de seminte prajite

Mod de preparare:

Incinge putin ulei intr-o tigaie mare. Pune carnatul in ea si prajeste-l la foc mediu 8-10 minute, pana cand se rumeneste frumos pe dedesubt. Intoarce-l pe partea cealalta si prajeste-l alte 8-10 minute.

Amesteca cidrul, mustarul si mierea pentru a obtine un sos fin, toarna-l peste carnat si da focul mai mare.

Lasa aproximativ 10-15 minute sa scada pana cand devine o glazura lipicioasa.

Pentru a face salata, combina zeama si coaja rasa de lamaie, mierea si uleiul de masline intr-un bol mare, impreuna cu sare si piper.

Rade telina, morcovii, sfecla rosie si marul, adauga semintele si amesteca totul cu dressingul.

Taie roata de carnat in bucati si serveste cu salata si mustar.

 

Carnat prajit cu sos de mustar si salata

Carnat_cu_sos_de_mustar_si_salata

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.