Carnaciori in aluat

Printeaza

Carnaciori in aluat din: faina, drojdie, ulei, cimbru, zahar, lapte, oua, sare, carnaciori afumati si bacon.

 

Ingrediente:Carnaciori_in_aluat

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml lapte cald
  • 3 oua
  • sare

garnitura:

  • 500 g carnaciori afumati
  • 500 g felii subtiri de bacon

 

Mod de preparare:

Puneţi făina cernutăîntr-un castron, faceţi o adâncitură în mijlocul ei şi puneţi acolo drojdia dizolvată în puţină apă caldă şi zahărul.

Amestecaţi ingre­dientele cu puţină făină, apoi acoperiţi vasul şi lăsaţi maiaua la crescut.

Când şi-a dublat volumul, adăugaţi ouăle bătute şi începeţi să frământaţi un aluat potrivit de tare.

Adăugaţi treptat uleiul, sare şi laptele cald, în timpul frământării.

Când aluatul este elastic şi se desprinde uşor de pe mâini, lăsaţi-l acoperit, în loc cald, la dospit, înfăşurări cârnăciorii în felii de bacon, prăjiţi-i puţin.

Intindeti câte o foaie din aluat, cu grosimea de un deget, în două tăvi unse cu ulei.

Ungeţi pe dea­supra aluatul cu ulei, presăraţi-l cu cimbru şi în mijloc aşezaţi cârnăciorii unul lângă altul.

Puneţi tava la cuptor, la foc po­trivit, pentru 25 – 30 de minute, sau până când preparatul este rumenit uniform.

 

Carnaciori in aluat

Carnaciori_in_aluat

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Carnaciori in aluat cu seminte

Carnaciori in aluat cu seminte

Carnaciori in aluat cu seminte din: aluat, carnaciori subtiri, ou, seminte de susan alb si negru. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 300 g cârnăciori subţiri un ou pentru uns seminţe de susan alb şi negru   Mod de preparare: Aluatul se întinde uşor pe masa presărată cu puţină făină. Se taie în pătrate. Pe fiecare pătrat […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

3 comentarii

  1. Astia chiar sunt de incercat

  2. Am o intrebare. As dori sä incerc acest preparat, dar nu suntlämuritä .Carnäciori in aluat, sunt doar pe patul de aluat sau se acoperä cu aluat,sau sunt infäsurati in aluat ? In pozä par a fi pusi ,ca si relatarea din retetä , doar pe aluat 🙂 Multumesc frumos, cat despre retete sunt ffffoarte ,foarte apetisante ,iar pozele nu spun decat incearcä si nu ai sä regreti !

  3. @Sorina-In primul rand va multumim pentru aprecieri! In ceea ce priveste raspunsul la intrebarea dumneavoastra, fie puteti folosi varianta prezentata in reteta si in poza, totodata; fie puteti folosi varianta infasurarii in aluat. Depinde cum va plac carnaciorii, mai crocanti sau mai putin crocanti!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.